Herceg Novi: 30-oro mališana sa KiM-a avgusta na besplatnom letovanju

Tridesetoro mališana sa smetnjama u razvoju i iz socijalno ugroženih porodica, sa Kosova i Metohije – letovaće besplatno na crnogorskom primorju, u drugoj polovini avgusta. Letovanje u Igalu obezbedila je opština Herceg Novi, podržavši projekat „Moje sunce“, udruženja građana „Složno u nevolјi-SUN“, potvrđeno je iz ove opštine.

U hotelu "Lighthouse" letovaće mališani uzrasta od 6 do 13 godina. Radi se o deci iz iz najugroženijih porodica – po kriterijumu materijalne ugroženosti, zdravstvenog stanja, telesnog invaliditeta, ili smetnji u razvoju, navode iz ove crnogorske opštine.

Nјihov boravak i oporavak sastojaće se iz niza aktivnosti koje su osmišlјene u cilјu njihove obrazovne, razvojne i psiho-fizičke dobrobiti, dodaje se u saopštenju.

Osnovu rada sa decom činiće kreativne radionice koje vode umetnici raznih profila, sportske aktivnosti, izleti, posete institucijama i spomenicima kulture.


O projektu "Moje sunce"

U okviru projekta ''Moje sunce'' udruženja građana ''Složno u nevolјi – SUN'', u poslednjih 13 godina preko 4.700 socijalno najugroženijih i mališana sa smetnjama u razvoju boravilo je na moru i planini, učestvujući u nizu kreativnih radionica, izleta i aktivnosti, navode iz opštine Herceg Novi. 


 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.