Haradinaj: Susreo sam se sa Radoičićem u Tačijevom kabinetu

Hašim Tači, KadriVeselji, Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj, Hašim Tači, Kadri Veselji,

Izvor: Indeksonline (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Premijer Ramuš Haradinaj nakon današnje sednice Vlade Kosova, sastao se sa predsednikom Skupštine Kosova, Kadrijem Veseljijem povodom zakazivanja sednice za razmatranje Platforme za dijalog između Kosova i Srbije.

„Svi znaju moj stav o taksama. Slažem se sa Veseljijem da ni jedna vlada ne sme da ugrozi odnos sa Amerikom. Ja razumem želju da pronađem izlaz, međutim, razlozi zbog kojih stojim pri ovakvom stavu su ozbiljni i branim odluku vlade“.

Što se tiče dijaloga, njegov nastavak je neophodan, ali krivica za to što ovaj proces nije nastavljen je na Srbiji, rekao je.

Haradinaj je takođe govorio i o odnosima sa predsednikom Tačijem. Navodi da raskol u vezi sa taksama prema Srbiji predstavlja prepreku za ujedinjenje domaćih političkih faktora.

S druge strane, u vezi sa saradnjom sa potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem, Haradinaj je rekao da nije čuo predsednikove komentare iz Tirane.

“Uzdržaću se od političkih izjava zato što je u toku sudski proces protiv Radoičića. Sarađivao sam sa Radoičićem kao i sa bivšim ministrom Rikalom. Želim da podsetim da sam se zajedno sa predsednikom Tačijem sastao sa Radoičićem u predsednikovom kabinetu“, izjavio je Haradinaj.

Inače, na današnjoj sednici Vlade Kosova predstavljen je izveštaj o primeni nacionalnog programa za sprovođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju tokom 2018. godine, koji je odobrio kabinet vlade.

KoSSev: Kosovski predsednik Hašim Tači je nedavno izjavio da o podeli govore „oni koji su pomogli Miloševiću i prijatelji su Radoičiću koga sam proterao sa Kosova“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.