Haradinaj potvrdio: Konstitutivna sednica sledeće nedelje

Izvor: RTK (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Kandidat za premijera iz redova koalicije PAN, Ramuš Haradinaj, rekao je da će se konstitutivna sednica za formiranje institucija u zemlji – verovatno održati naredne nedelje. 

Haradinaj je, tokom današnjeg dana, održao konsultativni sastanak sa predstavnicima nesrpske manjine zastupljene u Skupštini. On je rekao da je dobio njihovu podršku da formira vladu na čelu sa njim. Sutra će se sastati sa predstavnicima turske manjine na Kosovu.

Kandidat PAN koalicije kaže da će se konstitutivni sastanak za formiranje institucija u zemlji – verovatno održati naredne nedelje. 

Delavi: Sastaću se sa svim liderima

Američki ambasador u Prištini, Greg Delavi, sastao se sa predsednikom Alijanse za novo Kosovo (AKR), Bedžetom Pacolijem.

Sastanak koji je održan iza zatvorenih vrata, u sedištu AKR, trajao je više od sat vremena.

Nakon sastanka, ambasador Delavi je vrlo kratko razgovarao sa medijima, rekavši da će se sastati sa svim liderima stranaka koje su postale parlamentarne.

"Izvinite, srešću se sa svima," rekao je američki diplomata.

Predsednik AKR, Bedžet Pacoli, nije izlazio iz svoje kancelarije. Njegovi zvaničnici rekli su da šef ove stranke neće dati izjavu.

Ambasador Delavi se juče sastao sa Ramušem Haradinajem.

U izjavi za Gazeta Express, Haradinaj nije kazao kog datuma će sednica biti sazvana, ali nije isključio mogućnost da ona bude održana početkom sledeće nedelje. 

"Postoji jedan pritisak kada je u pitanju vreme i Kosovo iščekuje formiranje institucija, tako da se nadamo pozivu u prvom roku, verujem da će to biti učinjeno naredne sedmice. Sednicu će sazvati staro rukovodstvo," rekao je Haradinaj za Express.

Kazao je i da je tokom dana dobio podršku od ne srpske manjine, sa kojom se sastao.

"Da, današnji sastanak se završio, upoznao sam ih sve, jednog po jednog. Dali su podršku za formiranje vlade," dodao je, najavivši da će se sutra sastati sa pripadnicima turske manjine na Kosovu. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.