Haradinaj: Postigli smo sporazum sa LDK o koaliciji, četiri ministarstva AAK

ramuš haradinaj
FOTO: Telegrafi

Vest je ažurirana

LDK i AAK postigli su dogovor o koaliciji. U novoj vladi za koju očekuju da se uskoro formira, AAK će voditi četiri ministarstva i imaće i potpredsednika vlade, saopštio je lider AAK, Ramuš Haradinaj, prenosi Koha.

Ovaj dogovor dolazi nakon današnjeg sastanka lidera LDK, Ise Mustafe i kandidata za premijera, Avdulaha Hotija sa Haradinajem i nakon jučerašnje najave Hotija da će danas sporazum i biti zaključen.

LVV: Krađa vlasti bez izbora

Samoopredeljenje, koje se strogo protivi tome da bilo koja stranka osim njih formira novu vladu, reagovalo je nakon vesti o postignutom dogovoru između LDK i AAK.

Potpredsednica ove strane, Fatmire Muljhadža Kolčaku (Fatmire Mulhaxha Kollçaku) u objavi na Fejsbuku poručila je da je reč o „pokušaju krađe vlasti bez izbora u vreme pandemije konačno razotkrila aroganciju bivših vlastodržaca i njihovo zanemarivanje zdravlja građana“.

„Dogovor smo postigli sa LDK“, kazao je Haradinaj posle sastanka sa zvaničnicima LDK u kosovskoj skupštini.

Haradinaj je najavio da će AAK voditi četiri ministarstva kao i da će imati potpredsednika vlade i dodao da se sadašnji broj ministarstava neće menjati.

Pa će tako Alijansa za budućnost Kosova upravljati Ministarstvom spoljnih poslova, Ministarstvom prosvete, Ministarstvom pravde i ekonomskog razvoja.

Besnik Tahiri biće potpredsednik vlade, dok će Bljerim Kući biti ministar ekonomskog razvoja, Meliza Haradinaj zadužena za spoljne poslove, Seljim Seljimi – ministar pravde i Rame Ljika (Ramë Lika) ministar prosvete.

Kandidat za novog premijera ispred LDK, Avdulah Hoti (Avdullah Hoti), saopštio je juče da će danas biti zaključen koalicioni sporazum između ove stranke, AAK, Ramuša Haradinaja, NISMA-e, Fatmira Ljimaja, AKR, Bedžeta Pacolija (Behgjet Pacolli), dok će deo ove koalicije biti i Srpska lista.

Kako je potvrđeno iz ove stranke, deo vlade biće dva ministra iz Srpske liste, dok će jedan od njih biti i zamenik premijera, prenose mediji u Prištini.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.