Haradinaj: Od Srbije smo tražili „primirje“. Pacoli: Srbija lobira nudeći oružje

Haradinaj: Od Srbije smo tražili „primirje“

Izvor: Zeri (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Premijer Ramuš Haradinaj sastao se danas sa zamenikom premijera i ministrom spoljnih poslova, Bedžetom Pacolijem, prenosi Zeri.  

Premijer Haradinaj je rekao da su zatražili „primirje“ sa Srbijom, tako da konačnom dogovoru prethodi mir i da ne bude aktivnosti lobiranja protiv Kosova.

„Zatražili smo primirje sa Srbijom u duhu dijaloga ili konačnog sporazuma kako bi preovladao duh mira i da ne bude aktivnosti za lobiranje protiv Kosova. Uveravam vas da je naša spoljna politika – politika mira,“ rekao je.

Pacoli je rekao da se ulaže mnogo napora kako bi zemlje koje su već priznale Kosovo povukle priznanja, ali je rekao i da napori drugih ne bi trebalo da obeshrabre Kosovo da traži nova priznanja, prenosi Zeri.

Pacoli: Imamo imena zemalja koje Srbija snabdeva oružjem lobirajući protiv Kosova

Izvor: Zeri (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Ministar spoljnih poslova, Bedžet Pacoli, rekao je da jedan od srpskih diplomatskih centara nudi oružje udaljenim mestima širom sveta za lobiranje protiv Kosova.

Pacoli je rekao da oni maju imena nekih od ovih država, ali ih neće objaviti.

„Imamo dokaze da je jedan od osnova srpske diplomatije nuđenje kompenzacije u vidu oružja. Moje brige su potvrđene juče. Proučavamo način na koji da se suprotstavimo ovoj inicijativi koju sprovode Srbi koji glasno lobiraju. To nas ne obeshrabruje, jer je naše pravo da krenemo dalje, tako da na nas to ne utiče. Imam imena nekih država, ali zbog diskrecije ostavljamo ove informacije za nas,“ rekao je Pacoli na konferenciji za medije sa premijerom Ramušem Haradinajem.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.