Haradinaj: Nema barikada na mostu

Lider političkog bloka DSK-ABK-Inicijativa za Kosovo Ramuš Haradinaj kaže da na glavnom mostu preko Ibra u Kosovskoj Mitrovici više nema barikada.
 
"Ja kao sledeći premijer kažem da nema barikada na Ibru. Ima malo peska, malo cveća, ne i barikada", izjavio je Haradinaj u emisiji "Rubikon" na TV Kohavizion.
 
On je rekao da su barikade uklonjene i dodao da su najveće barikade u glavama ljudi. 
 
Haradinaj je istovremeno primetio da je integracija severa Kosova dug i težak proces. 
 
Govoreći o formiranju nove vlade, Haradinaj je ocenio da se epilog nove vlade zna i da će je formirati njegova koalicija, napominjući da će deo vlade biti i Srpska lista. 
 
"Lista Srpska će biti deo vlade jer je ona kao i ostale nesrpske manjine deo našeg društva i oni treba najaktivinije da učestvuju u radu vlade jer je to realnost", rekao je Haradinaj . 
 
Kako tvrdi, DPK Hašima Tačija nema većinu poslanika u skupštini, a "s obzirom da su se manjine izjasnile da će se pridruziti onoj strani koja ima većinu onda je epilog više nego jasan". 
 
Govoreci o Srpskoj listi i o srpskoj zajednici na Kosovu, Haradinaj ih je pozvao da zajedno rade na izgradnji boljeg kvaliteta života. 
 
Osvrćući se na dialog sa Srbijom, on je izneo stav da dijalog treba nastaviti, ali je istakao da treba i sprovesti sve što je dogovoreno a ne da se vodi "dijalog radi dijaloga". 
 
Haradinaj je dodao da Kosovo od dosadašnjeg dijaloga nije ostvarilo nikakav progres jer nije dobilo liberalizaciju viza dok, kako je primetio, Srbija kroči velikim koracima ka EU. 
 
"Svi u Briselu kažu da je dobro što vodimo dijalog sa Srbijom, ali nam kažu da zbog veoma velike korupcije i loše vladavine prava Kosovo ne može da dobije liberalizaciju viza. Zbog toga smo se mi kao politički blok dogovorili da moramo učiniti nešto da izvučemo Kosovo iz ovog veoma teškog stanja. Smatramo da Kosovo treba da vodi dijalog u departmanu za proširenje u EU", rekao je Haradinaj.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.