Kosovo i srpski parlament – zvanični susret

Izvor: RTK (Tekst je izvorno preuzet i preveden sa albanskog. Izvinjavamo se za eventualne greške u prevodu)

Diplomate Kosova organizovale su prvi sastanak sa zvaničnicima Srbije u Parlamentu Republike Srbije, prenosi RTK. 
 
Naime, posle godinu i po dana od otvaranja diplomatske kancelarije Kosova u Beogradu, po prvi put su diplomate ove kancelarije održale sastanke sa predstavnicima srpskih institucija. 
 
Prvi sastanak sa zvaničnicima Republike Srbije održan je u sredu, u prostorijama Parlamenta Republike Srbije, i to između zamenika oficira za vezu Prištine u Beogradu, Amirom Hazirijem i albanskih predstavnika u Srbiji iz Preševske doline, Rizom Haljimijem i Šaipom Kamberijem. 
 
"Važno je da se ovaj sastanak dogodio i mi smo razgovarali o trenutnim temama od zajedničkog interesa. Ovaj sastanak je naglasio potrebu da komunikacija bude dinamičnija i da se ovakvi sastanaci moraju intenzivirati u budućnosti," izjavio je albanski predstavnik u Parlamentu Srbije, Riza Haljimi. 
 
Ovaj sastanak je usledio nakon nekoliko aktivnosti, kao i organizacije od strane kancelarije Kosova u Beogradu sa zajednicom iz Preševske doline, kao i drugih bilateralnih sastanaka privredne zajednice u Srbiji sa kosovskim privrednim predstavnicima.
 
Sastanak koji je održan u sredu između kosovskih diplomata i srpskog parlamenta je prvi sastanak ovakve vrste, a nakon što su uspostavljeni diplomatski odnosi između Kosova i Srbije. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.