Haradinaj: Ja ću voditi zemlju ubrzo

Ramuš Haradinaj izjavio je da će od druge polovine septembra on voditi vladu Kosova, umesto aktuelnog premijera, Hašima Tačija.

Lider Alijanse za budućnost Kosova i kandidat opozicione koalicije za premijera Kosova, Ramuš Haradinaj je za današnje izdanje kosovskog lista "Epoka e re" kazao da njegova koalicija sada ima 65 glasova među 120 poslanika Skupštine Kosova.
 
"Verujem da ću u drugoj polovini septembra ja voditi zemlju. U drugoj polovini septembra mi ćemo započeti posao," rekao je on. 
 
Prema njegovim rečima, koalicija AZBK, DSK i IK, uz podršku Samoopredeljenja i stranaka manjina, formirana je kako bi promenila stanje na Kosovu i dovela do kvalitetnih promena. 
 
Haradinaj je odbio mogućnost zajedničke vlade sa DPK i njenim liderom, Hašimom Tačijem. 
 
"(Vlada) Tači tri (treća Tačijeva vlada) ne podrazumeva samo ličnost, već podrazumeva koncept, vladajuće vrednosti i štete koje su nanete zemlji," rekao je Haradinaj. 
 
Prema njemu dobro je za DPK i Tačija da od sada svoj doprinos daju kao deo opozicije. 
 
Haradinaj je dodao da će on voditi dijalog sa Srbijom, ali je izrazio spremnost da u tom procesu deo odgovornosti dobije i pokret Samoopredeljenje.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.