Haradinaj formira novu komisiju za demarkaciju sa Crnom Gorom

Premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, doneo je odluku o formiranju nove komisije za demarkaciju "granice" sa Crnom Gorom, javlja Indeksonline, a prenosi RTK2. Predsednik Komisije biće bivši poslanik Špejtim Bulići iz LDK, koji je, kako prenose mediji, poznat po velikom protivljenju trenutnoj verziji Sporazuma sa Crnom Gorom. 

Pored Bulićija, članovi Komisije biće Zejnulah Gruda i Fljorim Isufaj sa Univerziteta u Prištini, zatim geodet Hamit Bašoli, kao i Martin Bašoli sa Univerziteta u Ljubljani. 

Takođe, Komisiju će činiti i jedan predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova, jedan predstavnik Ministarstva spoljnih poslova i jedan predstavnik iz Ministarstva za infrastrukturu. 

Članovi će biti i predstavnik zajednice, Riza Smaka, i Zimer Neziri, obojica bez prava glasa, prenosi takođe RTK2. 

Podsetimo, Haradinaj je odmah nakon stupanja na dužnost raspustio dotadašnju Komisiju za demarkaciju sa Crnom Gorom. Raspuštanje ove komisije bilo je očekivano s obzirom na sukob koji su tokom procesa demarkacije imali Haradinaj i bivši šef komisije, Murat Meha, kao i na protivljenje Haradinajeve AAK trenutnoj verziji Sporazuma o demarkaciji. 

Demarkacija sa Crnom Gorom jedan je od ključnih zahteva Evropske unije kako bi Kosovo dobilo viznu liberalizaciju. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.