Hapšenje „Balkanskog kartela“ u Španiji: Policija zaplenila više od 2 tone kokaina

Kokain Balkanski kartel
FOTO: Policija Španije/Nova.rs

Španska policija, u saradnji sa američkom Agencijom za borbu protiv narkotika (DEA), zaplenila je 2.300 kilograma kokaina skrivenih u ribarskom brodu nedaleko od grada Vida na severozapadu zemlje i uhapsila petoro osoba, saopštila je španska policija, navodeći da je droga pripadala „Balkanskom kartelu“, prenosi Nova.rs.

Policija je saopštila da je presrela ribarski brod na oko 40 nautičkih milja udaljenosti od luke Vigo i na njemu uhapsila četvoro osoba, dok je peta osoba, koja je pratila teret pobegla u Madrid, gde je kasnije uhapšena.

U okviru iste akcije, policija je upala u dva stana u Korunji, gde je zaplenila luksuzni automobil, i oko 200.000 evra.

Do akcije policije i DEA došlo je 11. septembra, nakon istrage u kojoj je utvrđeno da “Balkanski kartel“ namerava da koristi španske luke kao tačku tranzita za kokain iz Južne Amerike, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu španske policije.

U saopštenju se navodi da su krijumčari dopremali drogu u Španiju u brodovima za prevoz kontejnera, nakon čega bi je pretovarivali u manje brodove.

Pročitajte još:

Najveća zaplena u istoriji Španije: Oduzeto 9,5 tona kokaina Balkanskog kartela

MUP Srbije: Zaplenjeno 2,7 tone kokaina na Atlantiku, uhapšene 4 osobe u Srbiji

Zaplenjene dve tone kokaina na Atlantiku, hapšenja u Beogradu i Novom Sadu

MUP Srbije: U međunarodnoj akciji zaplenjeno 750 kilograma kokaina, uhapšeni Srbin i Hrvat

MUP: Razbijena najveća kriminalna organizacija za trgovinu drogom sa Balkana, dovode se u vezu sa zaplenama više tona kokainaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.