Hala u Lapljem Selu završena, još uvek ne služi nameni

Nakon pet godina, sportsko-kulturni kompleks u Lapljem Selu konačno je završen. Ipak, još uvek ne služi nameni. Došlo je do propusta pri izvođenju radova koji su stopirali otvaranje ovog sportskog kompleksa, kažu iz odeljenja za urbanizam u Gračanici.

Radovi su počeli 2012. godine. Iako je završetak ovog objekta predviđen za 2014. godinu, radovi su završeni marta ove godine.

"Ove nedelje treba da izvršimo i tehnički prijem u vezi sa priključenjem na električnu mrežu. Što se papirološkog dela tiče, sve je završeno od strane KEDS-a i opštine Gračanica," navodi  direktor za urbanizam, Dejan Jovanović.

"Ono što je najveći problem koji imamo jeste prokišnjavanje krova. Mi smo to uočili pre dva meseca, imamo i izveštaj od strane opštinskih službenika i sigurno da mi nećemo prihvatiti ovaj kompleks dok se problem ne reši. Oni su u više navrata sanirali krov, ali on i dalje prokišnjava. Ko je odgovoran za to? S obzirom na to da znamo da je ovaj projekat finansirala EU, a turska kompanija izvodila radove na terenu, odgovornost snosi kompanija koja je izvodila radove."

"Nadamo se da će investicije u vrednosti od 4 miliona evra biti uskoro iskorišćene"

Iz Kancelarije EU u Prištini potvrđuju da su primetili nedostatke pri izvođenju radova. Zbog vremenskih uslova radovi su odloženi, ali iz Kancelarije napominju da očekuju njihov završetak.

"Sportska hala u Lapljem Selu završena je marta 2017. godine. Nije u upotrebi jer opština još uvek nije omogućila povezivanje na električnu mrežu. Obavešteni smo da opština priprema poseban ugovor sa KEDS-om i da će hala uskoro biti priključena na električnu mrežu. Opština takođe mora da postavi osoblje za održavanje opreme u zgradi, (uglavnom mehaničke i električne) da preuzime zgradu, takođe da obezbedi sigurnost," navela je Dinka Živalj, portparolka Kancelarije EU na Kosovu za RTK2.

U odgovoru Kancelarije EU na Kosovu navedeno je da je angažovan nezavisni inženjer da prati popravke i proveri da li je krov pravilno zatvoren:

"Nadamo se da će ove investicije u vrednosti od 4 miliona evra biti uskoro iskorišćene, tako da ljudi iz opštine Gračanica mogu u potpunosti iskoristiti ovaj moderan objekat."

U sklopu sportske dvorane kapaciteta 2.500-3.000 mesta, predviđeni su i košarkaški, teniski i fudbalski tereni na otvorenom. Ovaj projekat, osim sportske hale, obuhvata i akva park, amfiteatar, sportsku gimnaziju, hotel i hostel u opštini Gračanica. Ukupna površna kompleksa, koji je obuhvaćen projektom, iznosi 13.700 m2.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.