Gudeljević: Reagujemo ako ima osnova za sumnju

Izvor: (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan) RTK 2

Ukoliko navodi o korupciji rezultiraju osnovanom sumnjom, misja EU na Kosovu će reagovati, ali mora se poštovati pretpostavka nevinosti, izjavila je portparolka Euleks-a Irina Gudeljević povodom informacija o korumpiranosti bivših međunarodnih sudija i tužilaca.

Povodom vesti o tome da su Euleksov sudija i tužilac angažovani na slučajevima ratnih zločina na Kosovu pod istragom zbog sumnji da su uzeli mito od lokalnih advokata na Kosovu oglasili su se i iz ove institucije.

"Ne mogu da komentarišem napise u medijima, to je sve što za sada mogu da kažem. Mi ozbiljno shvatamo sve navode u vezi sa korupcijom i odvajamo odgovarajuće i proporcionalne resurse da ispitamo sve navode korupcije, bez obzira gde se korupcija dešavala." rekla je Irina Gudeljević za RTK2.

Gudeljević je dodala da kada se kada se pojave navodi u vezi sa navodnom korupcijom Euleks na to reaguje.

"Ukoliko se navodi o korupciji rezultiraju osnovanom sumnjom da je došlo do izvršenja krivične malverzacije to je onda deo procesa. Ono što je vrlo važno napomenuti kao u svim slučajevima vladavine prava pretpostavka nevinosti mora da bude ispoštovana." zaključila je portparolka Euleks-a.

Prištinski mediji su objavili da je nekoliko Euleksovih sudija i tužilaca angažovanih na slučajevima ratnih zločina na Kosovu pod istragom zbog sumnji da su uzeli mito od lokalnih advokata na Kosovu. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.