Građanima na Kosovu preti poskupljenje struje do 40 odsto

Obilić elektrana
FOTO: KoSSev

Snabdevanje strujom na Kosovu trenutno je stabilno i nema restrikcija, ali je poslednjih dana povećana potrošnja zbog sve nižih temperatura.

Kosovska kompanija za distribuciju električne energije (KEDS) zatražila je od Regulatorne službe za električnu energiju povećanje cene struje od 30 do 40 odsto, prenosi Al Jazeera.

Službenik za komunikacije KEDS-a, Adljum Ramadani (Adlum) izjavio je da je zahtev posledica povećanja uvozne cene struje.

„Mi smo podneli zahtev za vanredno preispitivanje, po pitanju cene, reč je o isključivom pravu koje ima organ koji odlučuje, a to je u ovom slučaju RUE. Mi kao KEDS i KESCO ne možemo da komentarišemo koliko će biti povećanje, ali u smislu potražnje koju smo podneli, to je negde oko 30-40 odsto zahteva za povećanje cena, ali naravno konačna odluka ili poslednja reč će tek biti“, kaže on.

Ramadani je rekao da je snabdevanje strujom na Kosovu trenutno stabilno i da nema restrikcija, ali da je poslednjih dana povećana potrošnja zbog nižih temperatura.

Naveo je i da je pre nekoliko dana zabeležena rekordna potrošnja u jednom danu – 1.250 megavata.

Sa druge strane, većina građana na Kosovu kaže da će poskupljenje električne energije biti neprihvatljivo, prenosi ovaj medij.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.