Gračanica: Zbog akcije specijalaca otkazan organizovani prevoz na doček

Foto: Kim

Opština Gračanica pozvala je građanstvo da na večerašnjem obeležavanju Nove godine po Julijanskom kalendaru na trgu u Gračanici poštuju sve propisane epidemiološke mere kako ne bi davali prostora „nedobronamernim pojedincima, institucijama i bezbednosnim službama da izazovu nove nemire i pritiske na narod“. S tim u vezi je i organizovani prevoz na doček u Gračanici otkazan.

Zbog novonastale situacije i sinoćne „brutalne akcije“ kosovske specijalne policije u zgradi opštine, a kako bi predupredili moguće neželjene reakcije, Opština Gračanica obaveštava javnost da se organizovani prevoz za Gračanicu na večerašnje obeležavanje otkazuje.

Građani samoinicijativno mogu doći od 16 časova u centar Gračanice i poslužiti se kuvanim vinom, rakijom i pečenim volovskim mesom koje se priprema za ovu priliku.

„Opština Gračanica nastavlja, kao i do sada, da preduzima sve neophodne mere i pripreme kako bi večeranje oveležavanje pravoslavne Nove godine proteklo u miru i dobrom raspoloženju, a u skladu sa propisanim epidemiološkim merama“, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.

Kim

Pročitajte još: 

Vučić: ROSU upala večeras u Gračanicu, hteli da hapse vola na ražnjuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.