Gračanica: Zabranjeno paljenje guma uoči 1. maja

Foto: RTV Kim

Povodom nastupajućih prvomajskih praznika, Odeljenje inspekcije opštine Gračanica obavestilo je javnost da je strogo zabranjeno paljenje guma i ostalog otpada, te da će svako ko ne bude poštovao ovu meru biti strogo kažnjen, prenosi RTK2.

„Apelujemo na građane da se uoči prvomajskih praznika suzdrže od paljenja guma, plastike i drugih materijala, jer pri tom činu u atmosferu odlazi dim u kom se nalaze brojne štetne materije opasne po životnu sredinu i zdravlje građana“, saopšteno je iz Odeljenja inspekcije.

Кako je istaknuto, dodatni razlog da se građani suzdrže od obeležavanja Međunarodnog praznika rada (1. maj) na ovaj način je i poštovanje antikovid mera, odnosno zabrana svakog vida većeg okupljanja.

Građani koji primete da se na određenim lokacijama pripremaju veće količine guma za paljenje to mogu da prijave odeljenju inspekcije, dodaje se u saopštenju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.