Gračanica: Za porodilište sa rekordnim brojem beba donacija od “Bebirona”

Ove godine u porodilištu u Gračanici rođen je rekordan broj beba, njih 300, a danas su im, u okviru Međunarodne nedelje porodice, predstavnici savetovališta “Bebiron” uručili donaciju. Porodilje su na klinici dobile aparate koji će im olakšati početak materinstva.

„Danas smo u Gračanici, u danima kada se obeležava Međunarodna nedelja porodice, da uručimo donaciju zato što je ovde prošle godine rođen rekordan broj beba, preko 300 beba. Porodica, negovanje pravih porodičnih vrednosti je nešto čemu svi treba da težimo i to je ono što smo osetili ovde u Gračanici,“ rekla je direktorka besplatnog Viber savetovališta “Bebiron” Valentina Katić, navodi se u saopštenju opštine Gračanica.

Katić je porodilište obišla u pratnji direktora odeljenja za zdravstvo opštine Gračanica Aleksandra Popovića, a na donaciji su se, u ime bolnice i porodilišta, posebno zahvalili doktori Bratislav Lazić i Nenad Šulović.

„Ovo je pre svega pomoć prijatelja, ovakve i slične donacije znače u smislu poboljšanja uslova za rad, brigu i negu o našim pacijentima, u ovom slučaju naših trudnica i porodilja,“ istakao je Popović.

Direktorka Viber savetovališta “Bebiron” nakon toga posetila je i opštinu Gračanica, gde je razgovarala sa gradonačelnikom Srđanom Popovićem, kojeg je upoznala sa misijom i ciljevima savetovališta.

Popović se takođe, u ime opštine Gračanica, zahvalio na današnjoj poseti i donaciji porodilištu u Gračanici.

Besplatan projekat – savetovalište „Bebiron”, uz podršku Ministarstva zdravlja i grada Beograda, pokrenut je krajem prošle godine sa ciljem da pruži savetodavnu pomoć trudnicama, mamama i tatama. Pored besplatne školice za trudnice i tate, “Bebiron” projekat obuhvata i besplatno stručno savetovalište putem Viber javnog naloga koje je dostupno 24 sata, svih sedam dana u nedelji. Na pitanja koja stignu ovim putem odgovaraju patronažne sestre, ginekolozi, pedijatri. Zainteresovani mogu da se obrate ovom savetovalištu putem imejla savetovalistebebiron@gmail.com ili telefona 069/1106922 i besplatnog viber savetovališta.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.