Gračanica: Sutra svečano otvaranje ulice "Devet Jugovića"

Novo asfaltirana ulica "Devet Jugovića" u Gračanici biće svečano otvorena sutra, saopšteno je iz ove opštine. Za asfaltiranje dva kraka gračaničke ulice – jednog u dužini od 227 metara i drugog od 168 metara, izdvojena su sredstva u vrednosti od 41.000 evra; 70 % od tih sredstava obezbedila je organizacija za decentralizaciju i podršku opštinama (DEMOS), dok je opština Gračanica učestvovala je sa 30 %.

"Cilj finansiranja ovog projekta je poboljšanje kretanja i infrastrukture u opštini Gračanica. Drugi cilj je obuka opštinskih službenika za bolje projektovanje, bolji proces nabavke i nadgledanje projekata, zajedno sa predstavnicima DEMOS," kazao je menadžer projekta DEMOS-a Norbert Pijls.

Sa druge strane, iz opštine Gračanica ističu da je dobro uređena infrastruktura važna za dalji razvoj. 

"Asfaltiranjem smo rešili problem kretanja u ovom delu Gračanice i sigurnost u saobraćaju. Ovim smo pokazali da je za razvoj naše opštine i same Gračanice važno uređenje i rubnih delova,“ rekao je direktor javnih službi opštine Gračanica Vladica Trajković. 

Otvaranju koje je zakazano za 14 časova bi, kako je najavljeno iz opštine Gračanice, pored predstavnika DEMOS-a, trebalo da prisustvuje i predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.