Marija Đorđević odbila da nastupa za FED Kup selekciju Kosova

Poslednjih dana, mlada teniserka iz Gračanice, Marija Đorđević, našla se u centru pažnje sportske javnosti. Naime, Marija je dobila poziv od strane Teniske federacije Kosova da nastupi za tu reprezentaciju u FED Kupu. Pojavljivale su se različite informacije, ali je, po njenim rečima, odluku bilo lako doneti.

"Tačno je da sam dobila poziv da nastupim za FED Kup tim Kosova. Odlučila sam da, uz dogovor sa mojom porodicom, taj poziv odbijem, jer nemam nameru da nastupam pod zastavom Kosova. Malo mi je zasmetalo sve ono što sam videla u medijima, ali jedina istina je da ja neću igrati za Kosovo," rekla je Marija za RTK2.

Marija Đorđević kaže da joj nije bilo prijatno zbog pojedinih naslova u medijima i dodaje da je uspela da se izbori sa pritiskom i donese, prema njenim rečima, ispravnu odluku. Imala je podršku kako porodice, tako i svojih prijatelja, ali i predsednika opštine Gračanica, koji je rano jutros primio nju i njenog oca.

Marijin otac, Goran Đorđević, kaže da je pritisak od strane medija bio veliki, ali da iz Teniskog saveza Srbije, njega i njegovu ćerku niko nije kontaktirao.

"Niko nas nije zvao iz Teniskog saveza Srbije. Nije bilo kontakata, ali u svemu je najvažnije da se nisu stekli uslovi da Marija igra za Kosovo. Nismo imali pritisak ni sa jedne strane, jedino što nam je pravilo problem jeste neobjektivno izveštavanje pojedinih medija," kaže Marijin otac. 

Svoje viđenje cele situacije oko poziva mladoj teniserki da nastupa za Kosovo ima i njen trener, Dejan Živić.

"Verovatno su u Teniskom savezu Kosova u Mariji videli kvalitet koji može da donese rezultat njihovom FED Kup timu. Rekao sam joj kad je dobila poziv da je odluka samo njena i da treba da je saopšti što pre da bi se izbegla nagađanja. Od početka sam bio uveren da neće prihvatiti," rekao je Živić.

Marija Đorđević kaže da je dobila i poruke podrške od strane teniskih klubova iz Beograda, kao i pozive za učešće na turnirima u glavnom gradu Srbije. 

RTK2

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.