Gračanica: Premijerno lutkarska predstava "Budi to što jesi"

U Domu kulture u Gračanici od 19 časova premijerno će biti odigrana lutkarska predstava „Budi to što jesi“. Predstava se izvodi po motivima priče Florijana Zdenjeka, a u adaptaciji i režiji Boška Boškova. Igraju glumci amaterskog pozorišta „Janićije Popović“, koje radi u sklopu Doma kulture „Gračanica“.

Predstava „Budi to što jesi“ je priča o malom tužnom psiću Glisti, koji je nesrećan zato što ga drugi psi ismejavaju i rugaju mu se zbog njegovog izgleda. Sav utučen pokušava da uz pomoć drugih životinja reši svoj problem.

Predstava će odslikati krizu identiteta, kroz koju svaki pojedinac prolazi tokom perioda odrastanja i sazrevanja, uz preživljavanje teških trenutaka nezadovolјstva ili svojim izgledom, ili svojim karakterom, objašnjava reditelj Boško Boškov.

„Ta muka uglavnom traje sve dok ne shvatimo, šta kaže mudrost stara, a ona kaže da nas izgled često vara, i da svako ko je pravi lepotu nosi u svome srcu i svojoj glavi i verujte rešenje se krije u svima vama zato Budi to što jesi. Pozdravlјam vas mili moji i budite uvek svoji,“ dodaje on.

Duhovitost, lutke, muzika i kostimi činiće ovu predstavu još zanimlјivijom, dodaju organizatori.

Ulaz je slobodan. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.