Gračanica: Požar zahvatio kuću, vatrogasacima pristigle u pomoć komšije

Požar Kuća gračanica
FOTO: RTV Kim

U Gračanici je gorela kuća Marka Đorića. Celokupan krov je izgoreo, a vatrogasci i komšije su pola sata pre ponoći uspeli da ugase vatru, javlja RTV Kim.

Četvoročlana porodica Đorić nije bila kod kuće kada je izbio požar. O svemu su ih obavestile komšije koje su primetile vatru.

Kako saznaje RTV Kim, plamen je zahvatio i objekat u kome se nalazi kotlarnica.

Vatrogasna služba je na teren izašla sa tri vatrogasna kamiona, a vatrogascima je pomagalo oko tridesetak komšija. Na licu mesta su pripadnici Kosovske policije.

Zbog vatrene stihije isključena je struja delu Gračanice u blizini hotela „Ulpiana“ i restorana „Etno kuća“.

„Požar je krenuo od krova, potpuno je izgorela krovna konstrukcija. Kolika je šteta ne znamo, to će se utvrditi tek sutra pošto je noć i struja je isključena. Uzroke požara treba tražiti u kotlarnici ili je struja u pitanju“, rekao je za Kim Dragan Sekulić ispred vatrogasne službe.

Akcijom vatrogasaca i meštana, vatra je oko 23:25 ugašena. Đorići su pre pet godina sagradili ovu kuću, nakon što su se doselili iz Lipljana.

RTV Kim

Požar Kuća gračanica
FOTO: RTV Kim


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.