Gračanica: Na godišnjicu bombardovanja o knjizi "Savremeni sukobi, gubitak urbanosti i svet izbeglica"

Dom kulture „Gračanica" godišnjicu bombardovanja obeležiće danas razgovorom na temu „Savremeni sukobi, gubitak urbanosti i svet izbeglica". U sklopu tribine biće predstavljena nagrađivana knjiga „Jedro nade" književnika Nikole Malovića koja obuhvata fenomene totalnog rata, globalne teskobe, skrivene moći, kao i neprestane potrebe pojedinca da ličnim naporom, u tesnom odnosu s prirodom, izbegne mrežu savršene kontrole.

„Rat je čudovište koje se hrani fermentiranim finansijskim iznutricama na jednoj i otetim dobrima na drugoj strani. Da biste videli kako su Ujedinjene zemlje vojnom kampanjom iz 1999. protiv Srbije uvele Svet u medijski oglašene prve velike bitke trećeg svetskog rata,“ piše Malović u romanu „Jedru nade“.

Tribina će se održati  u 19 časova.


Nikola Malović rođen je 1970. godine u Kotoru. Objavio je knjige priča „Poslednja decenija“, „Prugastoplave storije“ i roman „Lutajući Bokelj“. Dobitnik je književnih nagrada: „Borislav Pekić“, „Laza Kostić“, „Majstorsko pismo“, „Lazar Komarčić“, Pero despota Stefana Lazarevića“, „Bora Stanković“. Živi u Herceg Novom.


 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.