Gračanica: Drugi kvar na vodovodnoj mreži za poslednja dva dana

Meštani Gračanice od jutros su ponovo bez vode zbog pucanja cevi u ulici "Tomislava Sekulića" koja vodi ka naselju Padalište, a ekipe vodovoda i Odeljenja javnih službi su na terenu i rade na otklanjanju kvara, saopštila je opština Gračanica. Takođe, opštinske ekipe od juče su počele sa obilaskom terena i vrše provere nenamenskog korišćenja vode. Protiv neodgovornih pojedinaca koji vodu koriste za zalivanje bašti izriču se mandatne i novčane kazne.

Ovo je drugi kvar za poslednja dva dana nakon što je juče poslepodne nastao kvar u naselju Ajvalija, koji je i otklonjen. 

Apeluje se na meštane da vodu ne troše nenamenski, te da prilikom nestanka vode ispuste vazduh iz vodovodnih cevi u svojim domaćinstvima kako bi se sprečio nagli pritisak vazduha kroz mrežu koji nastaje pri puštanju vode nakon isključenja.

"Svesni smo potreba stanovništa za vodom u ovim vrelim letnjim danima ali nedopustivo je da se voda nenamenski troši i upotrebljava za prskanje trotoara i zalivanje zelenih površina i bašti dok u pojedinim mestima vode nema ni za najosnovnije lične potrebe. Suočavamo se sa čestim kvarovima na vodovodnim mrežama što uslovljava dodatna isključenja ali budite racionalni u korišćenju kako bi vodu mogli da dobiju i oni meštani koji su ovih dana bez nje i po 12 sati neprekidno," navodi se u apelu Odeljenja javnih službi opštine Gračanica.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.