Gračanica: Dok traju takse, građani će moći da čitaju dnevnu štampu u čitaonici Doma kulture

dom kulture gracanica dnevna stampa

Dom kulture „Gračanica“ i Udruženje novinara Srbije saopštili su da građani mogu čitati dnevnu i nedeljnu štampu na srpskom jeziku u čitaonici „Darinka Jevrić“ Doma kulture „Gračanica“.

“Građani na Kosovu i Metohiji su prvi put od sukoba 1999. godine, u ovoliko dugom periodu, ostali bez štampe. Podsećamo, da je zbog uvođenja takse od 100 % na robu iz centralne Srbije, koju su kosovske institucije uvele pre 20 dana, onemogućena i dostava štampe. Srbima, Bošnjacima, Gorancima i Albancima uskraćeno je pravo na informisanje, a mnogima je onemogućena i dnevna navika kupovanja štampe,” navodi se u saopštenju Doma kulture Gračanica.

Udruženje novinara Srbije je u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ organizovalo nabavku i dostavljanje po jednog primerka najtiražnijih dnevnih i nedeljnih listova.

Korisnici Doma kulture Gračanica od juče, pa sve do ukidanja taksi, će moći da u čitaonici „Darinka Jevrić“ čitaju dnevne i nedeljne novine od 12 do 19 časova.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.