Gračanica: Crvenim sprejem isprskan srpski naziv na dvojezičnoj tabli i ispisano „UČK“

FOTO: Gračanicaonline

Vest je ažurirana

Nepoznati počionioci danas su u Кišnici, na putokazu za selo, isprskali crvenom bojom natpis na srpskom jeziku i na saobraćajnoj tabli napisali UČК, javlja portal Gračanicaonline.

U međuvremenu, stižu osude iz Kancelarije za KiM i još jedan poziv međunarodnim predstavnicima da se obezbedi sigurnost srpskom stanovništvu.

Direktor Kancelarije Petar Petković ocenjuje da se radi o „organizovanoj, sistematskoj i kontinuiranoj akciji zastrašivanja“ stanovništva na KiM, ali i da to ne bi bilo moguće bez „političke podrške i institucionalog nereagovanja“ kosovskih institucija.

Ove nedelje je na ulazu u isto mesto koje pripada opštini Gračanica postavljen bilbord „Sloboda ima ime – UČK“, zatim je bilbord oštećen i na kraju, kako je isti portal javio – i uklonjen. Uklanjanju je prethodio incident u kojem je, kako su lokalni mediji sa centralnog Kosova javili, grupa mladića uzvikivala „UČK“ ali i gađala meštanina Kišnice staklenim flašama ispred njegove kuće.

Takođe, preksinoć je grupa nepoznatih počinilaca pokušala da zapali srpsku zastavu pored spomenika Milošu Obiliću, u centru Gračanice.

U poslednjem izveštaju Kosovske policije, ovaj slučaj je registrovan iako se ne precizira koja zastava je u pitanju. Izvešteno je da se incident dogodio oko 22:20, kada su dve nepoznate osobe vozilom bez registarskih oznaka pokušale da zapale zastavu i pobegle.

„Na lice mesta izašle su odgovarajuće policijske jedinice. O slučaju je obavešten tužilac“, navedeno je takođe u policijskom izveštaju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.