Gnjilane: Zbog krađa uhapšene još dve kriminalne grupe Albanaca

Nakon hapšenja četvorice Albanaca zbog krađa u novobrdskom kraju, Kosovska policija je juče uhapsila i dve kriminalne grupe koje su počinile krivična dela u regionu Gnjilana. Jedna grupa uhapšena je na parkingu tržnog centra "Agmi", a druga u Kamenici. Osumnjičeni se terete za više provalnih krađa u ovom delu Kosova. Svi uhapšeni su građani albanske nacionalnosti. O pritvoru odlučivaće dežurni tužilac, upravo je javila RTV Puls.

Prethodno je u Stanišoru uhapšena dobro organizovana grupa, a za jednim od Albanaca, koji je uspeo da pobegne tokom akcije policije, raspisana je poternica.

"Grupa je najpre pokušala da obije jedan magacin pri trgovinskom objektu u selu Stanišor, a potom se uputila u selo Straže gde je i uhapšena. Postoji osnovana sumnja da je ova grupa povezana sa učestalim krađama u poslednje vreme u novobrdskom kraju," kazao je u izjavi za Puls portparol policije za region Gnjilana, Ismet Hašani.

Puls prenosi da je samo u ovoj godini u opštini Novo Brdo registrovano više od 30 krivičnih dela, a najviše krađe automobila, krupne stoke i pljačke trgovinskih objekata.


Pročitajte još: 

Četvorica privedena zbog krađe u novobrdskoj opštini


 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.