Gnjilane: Sumnja se da je izvršila samoubistvo pet sati nakon ubistva članova porodice

policija kosvska ilustracija
Foto: KoSSev, Ilutsracija

Sumnja se da je policijska službenica iz Gnjilana izvršila samoubistvo pet sati nakon što je ubila četiri člana svoje porodice, potvrđeno je za Gazetu Express iz Kosovske policije.

Slučaj višestrukog ubistva u Gnjilanu još uvek nije razrešen, te još uvek nije potvrđena sumnja da je policijska službenica ubila četiri člana svoje porodice pa potom i sebe.

Međutim, kako je rečeno za Gazeta Express, sumnja se da su ubistva izvršena u 7:40, a da je ova službenica izvršila samoubistvo oko 13:00.

Na osnovu vašeg zahteva, obaveštavamo vas da Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu, u saradnji sa Policijom Kosova istražuje slučaj, u kojem se sumnja da je policijska službenica, sada pokojna V.B, u prvim jutarnjim časovima oko 07:40, dana 18. februara 2020., vatrenim oružjem prvo ubila četiri člana svoje porodice, dok se sumnja da je oko 12:50, istim oružjem izvršila čin samoubistva“, rekao je Đeljadini (Xheladini) za Gazetu Express.

Iz policije prethodno je potvrđeno da je ovoj službenici, koja je imala probleme mentalne prirode, nakon određivanja dijagnoze, oduzeto službeno oružje i da joj je „određen lakši posao“. Međutim, sumnja se da su ubistva izvršena upravo službenim oružjem.

Njen pištolj se nalazio u policijskoj stanici u kojoj je službenica radila, rečeno je prethodno iz Policije. Međutim, način na koji je došla do pištolja još uvek istražuje Policijski inspektorat Kosova.

Dan nakon tragedije u Gnjilanu Kosovska policija suspendovala je na 72 sata komandira policijske stanice u ovom gradu, kao i još tri policijska službenika, zbog sumnje da su počinili krivično delo „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

Međutim, kako su danas preneli kosovski mediji, pozivajući se na potvrdu iz Kosovske policije, odluka o suspenziji je i dalje na snazi.

Pročitajte još:

Višestruko ubistvo u Gnjilanu: Suspendovani policajci, nepoznato kako je osumnjičena došla do pištolja

PIK predložio suspenziju komandira i još tri policajca nakon višestrukog ubistva u Gnjilanu

Višestruko ubistvo u Gnjilanu, policijska službenica ubila četiri člana svoje porodice, a potom i sebe

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.