Gnjilane: Dva požara, prevara i porodično nasilje

kosvska policija

Dva požara, privođenje zbog prevare i privođenje zbog porodičnog nasilja bilans je slučajeva navedenih u 24-časovnom izveštaju Kosovske policije za 6. april za gnjilanski kraj.

Kosovska policija saopštila je da je požar prijavljen i u selu Sendo u opštini Zvečan juče oko 16:55.

Požar je zahvatio oko 20ha planinskog terena u privatnom vlasništvu.

Vatrogasne jedinice izašle su na lice mesta, uzrok požara je nepoznat.

Kosovska policija saopštila je da je juče u Novom Brdu, u popodnevnim časovima zabeležen slučaj „podmetanja požara“ kada je Srbin palio rastinje na svojoj imovini.

Požar se potom proširio i zahvatio električni stub.

Intervencijom vatrogasne jedinice požar je ugašen, dok je osumnjičeni pušten na slobodu nakon što je saslušan. Slučaj se dalje istražuje.

Nedaleko od Novog Brda, u selu Poneš nadomak Gnjilana požar je juče zahvatio šumu.

Iz policije navode da je požarom bila zahvaćena površina od oko dva hektara, kao i da su ga lokalizovale vatrogasne jedinice. Uzrok požara nije utvrđen.

U Gnjilanu je juče zabeležen i slučaj porodičnog nasilja.

Kosovska policija privela je pripadnika romske nacionalnosti nakon što je fizički napao svoju ženu – Romkinju, koja je državljanin Srbije.

Žrtva je otišla kod svoje porodice u Srbiju dok je osumnjičenom određen pritvor.

Kosovska policija juče je takođe privela i kosovskog Srbina osumnjičenog za prevaru.

Kako se navodi u izveštaju policije, on je od jednog Albanca zatražio telefon da se njime posluži, još 31. marta i do sada ga nije vratio.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.