GI SDP i zvanično podržala listu "Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje"

Ova vest je deo rubrike IZBORI,  april 2016.


Zahvalni smo premijeru Aleksandru Vučiću na "njegovom dosadašnjem diplomatskom radu na svim nivoima", uključujući i "kompletan sudski postupak koji se vodi protiv našeg lidera, Olivera Ivanovića", poručila je danas u Kosovskoj Mitrovici potpredsednica GI SDP Ksenija Božović. Božović je, na konferenciji za medije kojoj je prisustvovao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić istakla da je GI SDP održala sastanak "sa članstvom i simpatizerima" i donela odluku da na predstojećim srpskim parlamentarnim izborima "podrži Vladu Republike Srbije, odnosno premijera Aleksandra Vučića". Sa druge strane, direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, ocenio je da je GI SDP politička organizacija koja je na KiM-u "prepoznata i cenjena od velikog broja građana", te i da će u "ovom periodu intenzivno sarađivati na ostvarenju ciljeva državne politike" i da će "zajedno nastaviti da se bore za slobodu Olivera Ivanovića."

Ivanović: Srbi ne mogu opstati podeljeni, suprotstavljeni  tendencijama Vlade Srbije

A pismom se oglasio i lider GI SDP Oliver Ivanović koji se trenutno nalazi u pritvorskoj jedinici u zatvoru u Severnoj Mitrovici. Pismo Ivanovića pročitala je njegova supruga Milena Ivanović.

"Opstanak Srba na KiM-u bio je i biće vezan za najbolje moguće odnose sa Vladom Republike Srbije, ma ko tu vladu činio. Srbi ne mogu opstati podeljeni međusobno i pogotovo suprotstavljeni glavnim tendencijama Vlade Srbije. Vlada Srbije koja je legitimna, međunarodno prihvaćena i dobro pozicionirana u svetu, okrenuta ekonomskom razvoju i uređivanju društva u Srbiji može, treba, i ima podršku SDP-a. Ova Vlada pokazuje rezultate i duboko verujemo da će u narednom periodu ti rezultati biti i bolji. Iako sam nepravedno zatvoren iz političkih razloga u svakodnevnom sam kontaktu sa Ksenijom i drugim saradnicima i sve odluke, kao i ovu, donosimo, kao i do sada, dogovorom," naveo je u svom pismu Oliver Ivanović.

"Nadamo se da će premijer Aleksandar Vučić nastaviti još jaču političku borbu i pomoći kompletnom srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji, jer mi u ovim trenucima teškim za opstanak moramo da pokažemo da smo jedinstveni, jer jedino složni i jedinstveni možemo ovde da opstanemo i ostanemo," istakla je potpredsednica GI SDP, Ksenija Božović, dodajući:

"Aleksandar Vučić je taj koji će pomoći srpskom narodu na ovim prostorima još većom diplomatskom borbom, a takođe pomoći da, vrlo brzo, ovaj nepravedni sudski proces protiv našeg lidera bude završen i da ćemo vrlo brzo zajedno svi ovde, u našim kancelarijama, pomoći dalji opstanak Srba na celom Kosovu i Metohiji."

Đurić: Oliver Ivanović iza rešetaka – iza rešetaka i pravda za Srbe na KiM-u

A direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, istakao je da je podrška Olivera Ivanovića listi "Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje" za njih "veoma važna i veoma značajna".

"Mislim da je to jedan od jasnih znakova da se naš narod na Kosovu i Metohiji ujedinjuje, okuplja oko politike koja znači jačanje naših institucija, jačanje našeg prisustva, jačanje i u ekonomskom i u političkom smislu naše države, i naš narod na Kosovu i Metohiji dubinski zna i oseća koliko je za njegov opstanak i njegovu dobrobit važno da u Beogradu sedi jaka vlada koja ima podršku najvećeg mogućeg dela građana," kazao je Đurić.

Đurić je, takođe, ocenio da je "sticajem tragičnih okolnosti" u prethodnom periodu Oliver Ivanović "bio i jeste simbol za slobodu" i simbol "borbe protiv nepravde nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji".

"Dok god je Oliver Ivanović iza rešetaka, iza rešetaka je i pravda za Srbe na Kosovu i Metohiji," zaključio je on.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.