GI Centralno Kosovo: Vlada Srbije da ne staje ni na čiju stranu. Srbija da ne bude maćeha nego majka

Građanska Inicijativa Centralno Kosovo pozvala je predstavnike Vlade Srbije da "više ne staju ni na čiju stranu" kako bi građani na predstojećim kosovskim izborima "sami dali ocenu", odnosno "kaznili ili nagradili rezultate na terenu", za koje kažu da su katastrofalni – "socijalna nepravda, duple i trostruke plate, neodgovornost, nerad i konformizam". Ova GI, koja na predstojećim kosovskim lokalnim izborima nastupa u opštini Gračanica, oglasila se nakon sastanka predstavnika Srpske sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, i njihovih poruka upućenih javnosti.

"Srbija ne sme da se ponaša prema svojoj deci kao maćeha, već kao majka, pa da jedne obasipa ljubavlju i pažnjom, a da druge kune i grdi, pogotovu ne one koji su joj se pokazali vernim sve ove godine," poručuju takođe iz ove GI Centralno Kosovo. 

Detaljnije o kosovskim  lokalnim izborima pratite na našoj tematskoj stranici​ "Lokalni izbori na Kosovu 2017."

Čelne ljude Srpske liste pozivaju, sa druge strane, da "pokažu hrabrost" i "nedvosmisleno, javno upere prst u sve one za koje imaju saznanja da su instrumenti bilo koga ko radi protiv interesa Srba na Kosovu".

Navode i da predstavnici Srpske "konstantno vređaju" onaj deo srpskog naroda koji, kako ističu – neće više da im ukaže poverenje, a u tom vređanju su, dodaju iz Centralnog Kosova – "opušteni".

"Srpski narod je pravedan, pravičan i ponosan i ne trpi da ga iko vređa," zaključuju.

Ova građanska inicijativa je zahtev za pokazivanjem hrabrosti prethodno uputila i šefu Kancelarije za saradnju sa medijima i civilnim sektorom Srpske liste, Igoru Simiću. O tome čitajte u posebnoj vesti.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.