GI Centralno Kosovo: Srbi nisu kaktusi, naredne 4 godine poslednja šansa da se poprave greške

"Za nekoga bi bilo dobro da su Srbi sa Kosova kaktusi, pa da ih zalijemo jednom u četiri godine i to onda kada im treba njihov glas" – jedna je od poruka kojom je Građanska inicijativa Centralno Kosovo završila svoju predizbornu kampanju. Kandidati ove stranke, koja na kosovskim izborima u nedelju nastupa u Gračanici – obišli su selo Sušicu. Poručili su i da im je drago da su "neke političke opcije" shvatile prioritete srpskog naroda na Kosovu. Za "vrlo neozbiljnim" u predizbornom procesu smatraju "aktivnosti deljenja 'poklon paketića'" socijalno ugroženim porodicama koje "neko može da okarakteriše kao kupovinu glasova". 

"Ni članovima GI Centralno Kosovo nije bilo teško da naprave paketiće i predstave se spasiocima problema ljudi koji teško žive, ali to nismo hteli da radimo," navode.

Kritikuju i, kako kažu – javno prikazivanje socijalno-ugroženih porodica i njihovog teškog materijalnog položaja.

Pozivaće na pomaganje ovih porodica sve vreme, dodaju – a ne samo mesec dana pred izbore:

"Zato će se GI Centralno Kosovo boriti da svaka porodica bude obuhvaćena nekim primanjem i mi ćemo to uspeti zahtevom da se višestruke plate koje primaju pojedinci razdele na porodice, to jest, prvenstveno na mlade bračne parove sa decom kako bi ih naterali da ostanu ovde i da ne odu sa Kosova u potrazi za poslom."

Glasače su pozvali da glasaju za njihove kandidate, a one koji to ne žele da "zaokruže one ljude za koje su sigurni da će brinuti o njihovim pravima i da će prioritete građana staviti ispred svojih prioriteta."

Poruku su uputili i političkim strankama:

"Pozivamo i sve političke predstavnike da ove naredne četiri godine shvate kao poslednju šansu da poprave učinjene greške i Srbe i ostale odobrovolje da ostanu na ovim prostorima."

Izbori na Kosovu održavaju se 22. oktobra. Kako je protiče predizborna kampanja čitajte na našoj tematskoj stranici "Lokalni izbori na Kosovu 2017.".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.