General Vesli Klark dolazi na Kosovo u sredu

Vesli Klark
FOTO: Preuzeto sa Klan Kosova

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, jučerašnje izdanje)

Američki general koji je predvodio NATO bombardovanje u kosovskom ratu, Vesli Klark (Wesley Clark), doći će u posetu u sredu.

Ovo je najavio ministar odbrane, Armend Mehaj, koji je čestitao Dan nezavisnosti Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi KlanKosova.tv.

„Na ovaj poseban dan, kada slavimo 4. jul – Dan nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država, imam zadovoljstvo da najavim da će na osnovu mog zvaničnog poziva 7. jula, Ministarstvo odbrane, posetiti američki istoričar, naš heroj, general Vesli Klark“.

Mehaj, između ostalog, najavljuje da će Klark biti dočekan uz najvišu vojnu ceremoniju i da će se sastati sa svim državnim liderima.

„General Klark će biti primljen uz najviši nivo vojnih ceremonija i državnog protokola, a primiće ga i ceo naš državni vrh“.

Ministar je, između ostalog, poželeo dobrodošlicu Klarku.

„Dobro došli u svoj dom, u blizini ljudi koji vas toliko vole, generale Klark! Dobrodošli na Kosovo… Neka Bog zauvek blagoslovi prijateljstvo Kosova sa SAD-om“, rekao je Mehaj.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.