Geci: Tači me zvao u PDK, rekao sam mu da bih radije bio sa Petkovićem

Gani Geci
FOTO: Insajderi

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Bivši poslanik, Gani Geci, ispričao je zanimljiv trenutak tokom svoje političke karijere. Rekao je da ga je bivši predsednik Hašim Tači pozvao da se pridruži PDK.

Geci kaže da mu je Tači ovu ponudu uputio tokom telefonskog razgovora, te da mu je čak rekao da može da izabere bilo koji broj koji želi na listi poslanika PDK.

„Iako me je PDK zvala, sam Hašim Tači mi je rekao da li dolaziš u PDK, ili ti ne dozvoljava Isa Mustafa”, rekao je Geci gostujući u emisiji na Klan Kosova.

„Koji broj želite“, rekao mi je Tači.

Dok je Geci odgovorio da bi to pre učinio sa Srbinom Petkovićem nego sa njim.

„Rekao sam mu da bih pre bio sa Petkovićem (prim. red. Slaviša Petković), nego sa vama“, dodao je Geci.

KoSSev: Bivši poslanik u kosovskoj skupštini, Gani Geci, i ranije je iznosio negativne stavove prema bivšem kosovskom predsedniku, Hašimu Tačiju.

Geci, prvi je svedok KST koji je javno potvrdio da je ispitan na tajnoj lokaciji na Kosovu od strane EULEX-a. Odmah nakon saslušanja, novembra meseca 2018. godine izjavio je da će biti svedok za pet ubistava u sudu u Hagu, te da će se „suočiti sa štabom OVK“.

Nakon što je u Hagu ispitan i Hašim Tači, Geci je izjavio da je dobio informaciju iz Brisela da mu je život u opasnosti, te da mu je rečeno da bude oprezan.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.