Gazeta: Uhapšen Srbin na Jarinju „zato što je radnik Kosovskog biroa za osiguranje“; Oslobođen posle tri sata

Jarinje Prelaz granica
FOTO; KoSSev

Vest je ažurirana

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Rahim Pacoli (Rahim Pacolli) iz Kosovskog biroa za osiguranje, rekao je da je, prema informacijama koje poseduje, Milan Vukašinović, radnik Biroa, danas uhapšen na prelazu Jarinje.

Prema Pacolijevim rečima, povod za hapšenje je činjenica da je Vukašinović zaposlen u kosovskoj kompaniji, a srpske državne strukture to doživljavaju kao prihvatanje države Kosovo.

Zahteva da se odmah oslobodi.

„Stoga, imajući u vidu ovaj slučaj, oštro osuđujemo srpske zločinačke radnje i istovremeno pozivamo međunarodnu zajednicu da reaguje i utiče na srpske vlasti da odmah puste građanina Kosova, Milana Vukašinovića“, napisao je Pacoli na Fejsbuku.

Da je Vukašinović zadržan na Jarinju potvrdili su večeras Kohi iz Kosovskog biroa za osiguranje (KBO).

Navode da je Vukašinović bio zadržan tri sata od strane srpske policije radi informativnog razgovora i da je nakon toga pušten.

„Pozivamo srpske institucije da prestanu sa takvim zloupotrebama i pozivamo međunarodnu zajednicu da reaguje i utiče na srpske vlasti da ne ponavljaju ovakve akcije“, prenosi Koha reakciju KBO.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.