Gazeta Politike, RTK2: Optužbe protiv Milana Radojičića za ubistvo Olivera Ivanovića izazivaju "rat" među Srbima

Izvor: Gazeta Politike/RTK2 (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Politički predstavnici Srba na Kosovu i dalje su duboko podeljeni u vezi sa političkim stavovima i ozbiljnim navodima o ubistvu političara Olivera Ivanovića, piše Gazeta Politike.

Srpski političari na Kosovu odabrali su slučaj ubistva Ivanovića da se sukobe jedni sa drugima, optužujući se za krivicu i odgovornost za ubistvo Ivanovića.

Javnost na Kosovu poslednjih nekoliko dana često čuje pominjanje imena Milana Radojičića i u negativnom kontekstu u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Interesantno je da njegovo ime cirkuliše u medijima iz izvora bez adrese i pojavljuje se svuda.

Kosovska policija je nekoliko puta upitana u vezi sa posebnim imenom o mogućnosti njegovog hapšenja, ali je policija demantovala povezivanje tog imena sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Čak i nakon ovakvog odgovora, njegovo ime je ostalo aktivno kao potencijalni osumnjičeni.

Rada Trajković izvor podela ali bez podrške Srba

Kosovski Srbi su razjedinjeni i što je još gore – ne slažu se. Oni koji su bili deo kosovskih institucija nisu uspeli da stvore jedinstvo među Srbima na Kosovu.

Jedna od političara kosovskih Srba, poslanica Rada Trajković, bila je izvor podela i ona nastavlja da kritikuje srpske političare na Kosovu sa ciljem političke eliminacije i kako bi ostala vidljiva, ali bez široke podrške kosovskih Srba.

Političke stranke u borbi za srpsko jedinstvo obraćaju se Milanu Radojičiću kao osobi sa kredibilitetom: Uspeo je da ujedini Srbe sa severa i juga 

Izvor Gazete Politike unutar srpskih poslanika u Skupštini Kosova kaže da će se uskoro otkriti zašto i ko stoji iza izjava Rade Trajković.

„Činjenica je da se političke stranke za srpsko jedinstvo obraćaju Milanu Radojičiću kao ličnosti sa kredibilitetom. Uspeo je da ujedini kosovske Srbe na severu i jugu. Kosovski Srbi umesto desetine adresa imaju samo jednu. Iako je on mogao da bude u najvišim organima u institucijama Kosova i Srbije, odlučio je da ostane van.“

Međunarodni faktor nastavlja da se sastaje sa Radojičićem

„Međunarodni faktor smatra ga kredibilnom osobom i nastavljaju da se sastaju i dobijaju odgovore za rešavanje problema. Napad na Radojičića predstavlja napad na jedinstvo Srba na Kosovu, i kredibilnu adresu međunarodne zajednice i beogradskih zvaničnika na Kosovu. Ili, da bude još jasnije, napadi na Radojičića koji se nastavljaju, žele da skrajnu ubistvo Olivera Ivanovića,“ rekao je izvor pod uslovom da ostane anoniman.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.