Zatvaraju se radnje i ugostiteljski objekti od 20h večeras do ponedeljka ujutru, karantin za 7 opština

Policijski čas u Kosovskoj Mitrovici
Foto: KoSSev

Vest je ažurirana

Svi biznisi, trgovine, rekreativni centri i supermarketi, uključujući i ugostiteljske objekte biće zatvoreni od petka u 20 časova do ponedeljka u 5 ujutru, stoji u odluci vlade Kosova.

Iz ove odluke biće isključene pekare, male radnje, benzinske pumpe i apoteke.

Takođe, odluka ne obuhvata ni zdravstvene institucije i proizvodne pogone za osnovne potrepštine, institucije koje upravljaju pandemijom, ekonomske operatere i prevoznike koji obezbeđuju funkcionisanje lanca dostave.

Rigorozno sprovođenje ovih odluka osiguraće Kosovska policija, navodi se u odluci.

Danas su pored opštih koje važe za celu teritoriju Kosova, uvedene i posebne mere koje se odnose za sedam opština na Kosovu, potvrdilo je potom kosovsko ministarstvo zdravlja.

Od večeras u osam pa sve do 05:00 u ponedeljak važiće mera karantina za opštine Priština, Kosovo Polje, Gnjilane, Obilić, Đakovica, Podujevo, Štimlje.

Građanima ovih opština zabranjen je ulazak i izlazak, ali se mera ne odnosi na zdravstveno osoblje i bezbednosne organe, proizvodne pogone za osnovne potrepštine, ekonomske operatere i prevoznike koji obezbeđuju funkcionisanje lanca dostave. Mera se ne odnosi na građevinske kompanije i operatere koji izvode javne radove.

Iste mere primenjivaće se i za druge opštine koje zbog uvećanja broja inficiranih ulaze u „crvenu zonu“, saopšteno je.

Tekst odluke možete pogledati ovde.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.