Rakić: Da i naša deca imaju ono što imaju albanska

 

Rakić
FOTO: Gazeta Express

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran; jučerašnje izdanje)

Prošlo je više od nedelju dana od kada je zvanično izabran gradonačelnik Severne Mitrovice. Ali Goran Rakić nije položio zakletvu pred skupštinom opštine.

Iako je bilo potrebno da se ovaj postupak sprovede prošlog četvrtka, gradonačelnik iz redova Srpske liste kaže da neće odustati od svoje funkcije, barem ne sada.

„Zakletvu ćemo položiti ovih dana jer će u suprotnom Priština preduzeti privremene mere i na naše će mesto dovesti druge ljude…tako da u narednim danima očekujem da potpišemo i da prihvatimo dužnosti gradonačelnika, dok ćemo o našim narednim odlukama – da li ćemo da damo ostavke ili ne, da obavestimo javnost“.

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice takođe je govorio o akciji sprovedenoj na Severu prošle nedelje. Rakić je rekao da je intervencija ROSU bila nepotrebna.

Prema njemu krijumčarenje tamo ne postoji, već je u pitanju snabdevanje hranom.

„Akcija ROSU je zaista bila brutalna i uz upotrebu prekomerne sile. Mi ne samo da osuđujemo takav čin, već tražimo od međunarodne zajednice da zaustavi upotrebu prekomerne sile jer se nigde u svetu na takav način ne tuku ljudi i ne hapse se samo zato što su Srbi…jer su pretučeni starci, deca… Lično mislim da ako se neko trudi da donese elementarne stvari za svoju porodicu kao što su keks i slično, to nije krijumčarenje… Ako neko želi da ima hleb, vodu, što ja želim da i Albanci imaju…to znači da srpski narod traži ono što i Albanci imaju…ukratko rečeno – želimo da i naša deca imaju ono što imaju albanska deca“.

Rakić je u intervjuu za T7 poručio svom kolegi sa juga, Agimu Bahtiriju, koji pokušava da ujedini Mitrovicu:

„Zamolio bih Bahtirija i građane koji žive na jugu da ne postanu žrtve provokacija, jer ne može da dođe do ujedinjenja sve dok obe strane ne pokažu spremnost da to učine…što znači da Severna Mitrovica ne želi da se ujedini sa Južnom Mitrovicom, već želi da živi mirno na ovim prostorima, ali bez ikakvog ujedinjavanja…“.

Rakić je govorio i o taksama na srpske proizvode. On kaže da je srpska roba i dalje prisutna u supermarketima na Severu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.