Gazeta Express: 14 osoba u karantinu odbilo hranu i traži testiranje

Studentski centar u Prištini
Foto: Ballkani info

Izvor: Gazeta Express (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog)

Četrnaest osoba smeštenih u karantinu u Studentskom centru, jutros je odbilo hranu, nezadovoljni zbog toga što nisu testirani. Danas je sedmi dan njihovog boravka u karantinu i tvrde da im je ministar zdravlja, Arben Vitia, obećao da će biti testirani, prenosi Express.

Pre dva dana uputili su pismo ministru zdravlja, Arbenu Vitiji, tražeći da budu pušteni, a nakon što je 19 ljudi pušteno iz ovog centra iz, kako smatraju, sumnjivih razloga.

„S, druge strane, određeni broj putnika je pušten iz razloga koje smatramo sumnjivim (19 ljudi). Stoga zahtevamo da se sutradan svi testiramo na Covid-19, ukoliko se ispostavi da smo negativni, da budemo pušteni. Smatramo da je Ministarstvo zdravlja delovalo jednostrano i primorani smo da preduzemomo druge mere“, navedeno je u pismu Vitiji.

Jedna od osoba u karantinu, rekla je za list Express da je Vitia odgovorio na njihov zahtev, zamolivši ih da ga ne dele, i rekao im je da će biti testirani sedmog dana karantina.

KoSSev: Podsetimo, prištinski mediji nedavno su pisali, pozivajući se na potvrdu portparola ministarstva zdravlja, Faika Hotija, da oni koji budu došli iz inostranstva na Kosovo više neće biti zadržani 14 dana u karantinu Studentskog centra u Prištini.

Prema novim pravilima, ove osobe će provoditi samo 7 dana u karantinu, nakon čega im se određuje mera 14-dnevne samoizolacije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.