Gazeta: Član skupštine LVV i Kurtijev prijatelj uporedio kosovske medije sa kugom

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; sinoćno izdanje)

Član skupštine LVV u Prištini, Arber Vokri (Arbër Vokrri), optužio je medije upoređujući ih sa kugom. Rekao je da su mediji, uz nekoliko manjih izuzetaka, ozbiljna kuga koja je zahvatila Republiku Kosovo.

„Mišljenja sam da su kosovski mediji (uz nekoliko izuzetaka) besramna kuga koja je obuzela ovu zemlju“, napisao je Vokri u svojoj objavi na FB.

Smrt, ili crna smrt, kako je inače poznata, bila je smrtonosna bolest uzrokovana bakterijom Yersinia pestis, a prenose je buve koje preživljavaju na miševima i u prisustvu ljudi. Kuga je ubila 200 miliona ljudi širom sveta, a posebno u Evropi.

Pored toga, ovaj LVV zvaničnik govorio je i o Trampovom specijalnom predstavniku za dijalog između Kosova i Srbije. Rekao je da je premijer Kosova pronašao lek za Grenela. Rekao je da je lek za Grenela Bekim Čolaku (Bekim Çollaku). Nije objasnio u kakvom je kontekstu rekao da je lek za Grenela Čolaku.

Zvaničnici i aktivisti LVV vode kampanju protiv Grenela zbog njegove seksualne orijentacije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.