Gaši: Zbog Parka mira krivično goniti i građevinske firme

Tekst je izvorno objavljen na albanskom. Izvinjavamo se zbog mogućih grešaka u prevodu.

“Jednostrano postavljanje parkova, trgova i barikada su nezakonite radnje i smatraju se krivičnim delom. Za aktere koji su uključeni u to, bez obzira na njihove položaje, postoji rizik sudskog gonjenja. Tužilaštvo neće zaobići ni građevinske firme,” saopštio je kosovski ministar životne sredine i prostornog plarniranja, Daradan Gaši.

On je dodao da su aktivnosti u poslednjih nekoliko dana u Mitrovici – jednostrana postavljanja trgova i barikada, nezakonite radnje i kao takve su u suprotnosti sa važećim zakonima Kosova, odnosno u suprotnosti sa Zakonom o izgradnji i Zakonom prostornog planiranja.

"U ime Vlade Kosova i Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, tražimo od svih aktera da se uzdrže od jednostranih poteza i da sačekaju rezultat razgovora, koji se odvija u Prištini i u Briselu," saopštio je Gaši, dodavši da je Vlada Kosova odlučna u nameri da sprovodi zakone koji su na snazi na celoj teritoriji Kosova i da aktivno traži rešenja koja su u skladu sa interesima građana i zakonima Kosova.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.