Bahtiri: Izgradnja Trga "Car Lazar" – krivično delo vandalizma

Tekst je izvorno objavljen na albanskom. Izvinjavamo se zbog mogućih grešaka u prevodu.
 
Gradonačelnik Mitrovice, Agim Bahtiri, oštro je reagovao na najozbiljniju do sada provokaciju gde su lideri novoformirane opštine u severnoj Mitrovici, narušili mir i bezbednost u Mitrovici, regionu i zemlji, započevši radove na izgradnji navodnog šetališta u severnom delu glavnog mosta na reci Ibar .
 
Pošto je osudio ovo krivično delo, Bahtiri kaže da je ovaj potez opštinskih lidera u severnoj Mitrovici urađen namerno, sa političkom pozadinom, kako bi blokirali slobodno kretanje građana i sprečili dalju relaksaciju opšte situacije, za koju su građani oba dela grada i svih nacionalnosti vitalno zainteresovani .
 
"Prekid voznog saobraćaja glavnim i sporednim putevima između Mitrovice i drugih regiona Republike Kosovo, drugim delovima zemlje i dalje na severu Srbije, neprihvatljivo je, jer takav čin je krivično delo i vandalizam, kažnjiv  po zakonu. Iz tog razloga, vlasti traže red i bezbednost,  traže od lokalnih i međunarodnih, ali i od Vlade da preduzme sve zakonske mere da se odmah zaustave radovi i da učine napore da se odblokira put od posebnog značaja za građane Mitrovice, regiona i zemlje,” rekao je Bahtiri.
 
On je apelovao na građane oba dela grada i svih nacionalnosti, da budu mirni i oprezni , da ostanu mirni i ne preuzimaju nikakve korake koji će dovesti do eskalacije situacije, jer takva stvar ne bi bila ni u čijem interesu.
 
"Sa odmerenim ponašanjem sa naše strane, moramo dati prostor vlastima Republike Kosovo i  institucijama međunarodnih organizacija , kako bi preduzeli sve neophodne mere i radnje za prekid ove provokacije i vraćanje puteva i mosta u normalu , u kojoj će građani i vozila moći neometano da se kreću,” rekao je Bahtiri .
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.