Gaon: Na Kosovu dvadesetak biračkih centara i ogranaka

 

Izvor: (tekst na srpskom originalno preuzet) RTK 2

Gaon je rekao da će Centri i ogranci biti otvoreni od 7:00 do 20:00 časova i da će u njima sve ukupno biti prisutno 400 OEBS-ovih predstavnika koji će omogućiti ljudima sa pravom glasa da svoje pravo iskoriste.

Iz RIK je ranije saopšteno da će u nedelju na parlamentarnim izborima na Kosovu moći da se glasa na 90 biračkih mesta na dvadeset lokacija, kao što je bilo na izborima 2012.

Na severu Kosova će, po rečima portparola OEBS-a, biti otvorena četri centra sa sedam ogranaka.

Gaon je kazao da je glasačke materijale OEBS već preuzeo od Republičke izborne komisije i da će svi materijali po završetku glasanja biti vraćeni u Vranje i Rašku na dalju obradu. 

Portparol OEBS-a na Kosovu je naglasio da ova organizacija neće brojati glasove sa nedeljnih parlamentarnih izbora koji će biti organizovani i na Kosovu i da je Kosovska policija zadužena za bezbednost.

Gaon je napomenuo da je sve biračke materijale uključujući biračke spiskove obezbedila Republička izborna Kosmisija.

U biračke spiskove na Kosovu upisano je 107.958 birača, a glasaće se u 17 opština a brojanje glasova obaviće birački odbori u Vranju i Raški, prema dogovoru sa OEBS-om, koji će obezbediti i transport izbornog materijala.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.