Fotografija hrama u Leposaviću na aukciji za lečenje Anđelije iz Odevca

Hram u Leposaviću platno
FOTO: Aleksandar Tanasković

Nakon što se, usled njegove inicijative, više ljudi ponudilo da pomogne porodici Kitanović, čija ćerka boluje od Morning glory sindroma, Aleksandar Tanasković iz Leposavića odlučio je da ode korak dalje i proda svoju fotografiju kako bi pomogao da se prikupi novac za lečenje male Anđelije.

Trogodišnjoj Anđeliji iz Odevca već su odrađene dve uspešne operacije oka u avgustu mesecu, ali je potrebna i treća, jer trenutno ne vidi na jedno oko.

Operacija je već zakazana na privatnoj klinici u Belgiji u prvom tromesečju 2022, međutim, samo za ovaj zahvat je potrebno 10.000 evra.

Tanasković koji je fotograf-entuzijasta odlučio je da objavi na sajtu Limundo oglas za prodaju svog umetničkog dela na canvas platnu. U pitanju je fotografija Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Leposaviću, dimenzije 60 x 45 cm.

„Kao fotograf-entuzijasta želeo sam da oglasim fotografiju na platnu iz svoje kolekcije. Ko ponudi najviše dobiće ovu sliku hrama u Leposaviću, a ja ću mu je lično uručiti. Novac će biti uplaćen na račun Anđelije“, kazao je Tanasković za KoSSev.

Tanasković je pokrenuo aukciju koja će trajati sedam dana. Minimalna uplata je 5.000 dinara.

Podsetimo, ovaj mladić je prošle nedelje podelio vest KoSSev portala o apelu za pomoć Anđeliji na Fejsbuk stranici „Krug“, koja okuplja Srbe u Belgiji.

Ubrzo zatim javile su se dve osobe, među kojima je sestra Aleksandra Tanaskovića, Lidija, koja je potvrdila za KoSSev da će pomoći Kitanovićima, sačekati ih i ugostiti po sletanju na aerodrom.

Prethodno je i Udruženje mladih iz Kosovske Kamenice organizovalo turnir u malom fudbalu na kojem je prikupljeno 51.000 dinara koji su uručeni porodici Kitanović za lečenje male Anđelije.

Svi koji žele da pomognu to mogu da učine uplatom na sledeće račune:

Broj dinarskog računa – Komercijalna banka: 205-9001027722872-51
Broj deviznog računa – Komercijalna banka: 35205903102871883209

Ime: Anđelija Kitanović

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.