Humanitarni turnir u Ropotovu: Prikupljeno više od 50.000 za operaciju male Anđelije

Na humanitarnom turniru održanom u Ropotovu prikupljeno je 51.000 donara za lečenje Anđelije Kitanović iz Odevca koja boluje od Morning glory sindroma.

Trogodšnjoj Anđeliji već su odrađene dve uspešne operacije oka u avgustu mesecu, ali je hitno potrebna i treća, jer trenutno ne vidi na jedno oko.

Operacija je već zakazana na privatnoj klinici u Belgiji u prvom tromesečju 2022, međutim, samo za ovaj zahvat je potrebno 10.000 evra.

Kako bi mala Anđelija mogla da ugleda svet na oba oka, Udruženje mladih iz Kosovske Kamenice odlučilo je nedavno da organizuje turnir u malom fudbalu.

Turnir je juče održan u Ropotovu, a pozivu ovog udruženja odazvalo se ukupno 15 timova.

Uplata po ekipi bila je 3.000 dinara, međutim, kako je potvrdio za KoSSev član Udruženja, Stefan Petković, svoj doprinos su dali i građani koji su ujedno uživali u fudbalskom nadmetanju.

Ovom sportskom događaju prisustvovala je i porodica Kitanović – i to zajedno sa Anđelijom.

„Zahvaljujuci svima vama uspeli smo i ostvarili cilj da pomognemo maloj Anđeliji“, kazao je za KoSSev Petković nakon završenog turnira.

Zahvalnicu je uputio i našem portalu, a usled toga što je, nakon vesti kojom smo najavili održavanje turnira, više ljudi izrazilo spremnost da pomogne Kitanovićima.

„Zahvaljujući vašoj objavi, stupili smo u kontakt sa ljudima iz Belgije koji će pomoći porodici kada bude otišla u Belgiju. Povezali smo porodicu sa čovekom koji im je izašao u susret i koji će im pomoći i kada stignu tamo, neće biti sami“, poručio je Petković.

Među onima koji su izrazili spremnost da pomognu bio je Aleksandar Tanasković iz Leposavića koji je, uz apel za pomoć, podelio objavu vesti na Fejsbuk stranici „Krug“, koja okuplja Srbe u Belgiji.

Ubrzo zatim javile su se dve osobe, među kojima je sestra Aleksandra Tanaskovića.

Lidija Tanaskovic kazala je juče za KoSSev da se, nako što je saznala za Anđelijin slučaj, i predstojeću operaciju, rado odazvala pozivu da pomogne i dočeka Kitanoviće po sletanju na aerodrom.

„Kao majka tri ćerke, nije mi trebalo puno razmišljanja kako bih se odlučila da pomognem. Ja ću im sa zadovoljstvom pomoći, da ih sačekam i ugostim“, poručila je Lidija.

Ona kaže da za sada, zajedno sa Zoricom Kravić, koja se takođe ponudila da pomogne čeka dopunske informacije o tome kada Anđelija dolazi sa porodicom, koliko dugo ostaju i u kojoj će bolnici biti.

„Draga Zorica se ljubazno ponudila da stupimo u kontakt sa našom Parohijom u Antverpenu da bi pokušali da nađemo smeštaj blizu bolnice. Čekamo informaciju od roditelja“, kazala je Lidija.

Kitanovićima je samo za novu operaciju Anđelije potrebno 10.000 evra koje moraju da skupe u prvom tromesečju 2022., kada je i operacija.

Svi koji žele da pomognu to mogu da učine uplatom na sledeće račune:

Broj dinarskog računa – Komercijalna banka: 205-9001027722872-51
Broj deviznog računa – Komercijalna banka: 35205903102871883209

Ime: Anđelija Kitanović

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.