FOTO PRIČA: Zvečanska zimska idila

U novoj godini Severno Kosovo okovano je debelim pokrivačem od snega. Temperature su ispod nule. Posebno lep ovog popodneva bio je jedan od vrhova Severa – brdo Zvečan.

Belina, duboki sneg, manji smetovi i ledenice ulepšavaju celo zvečansko brdo i tvrđavu koja se nalazi na njegovom vrhu. Nedavno uređena pešačka staza sa velikim usponom ima posebnu čar u ovoj zimskoj idili. U toplim delovima godine ona privlači veliki broj šetača. Danas su, ipak, retki bili oni koje su niske temperature i dubok sneg izmamili da se uspenju na samu tvrđavu. Među njima bila je i naša ekipa, a nagrađeni smo bili prelepim pogledom prema jugu Kosova i Metohije – Obiliću i ostatku Severa Kosova i Zvečana – u podnožju istoimenog brda, sve do samog Pančićevog vrha. 

U nastavku pogledajte kako je danas popodne izgledala ova zvečanska zimska idila, uz mnogo snega, vetra i nisku temperaturu. U njoj i nedeljnom popodnevu, uživale su i životinje. 

  

  Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.