Forum Vlasina: Mladi iz Vojvodine i centralne Srbije u Kosovskoj Mitrovici

Grupa od pedesetak mladih sa Univerziteta u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Kraljevu i Kragujevcu boravi od danas na Kosovu i Metohiji, a pod pokroviteljstvom Kancelarije za KiM. Oni će u Kosovskoj Mitrovici danas u 15 časova u amfiteatru Tehničkog fakulteta održati konferenciju "Snaga mladih lidera".

Tema konferencije je „Mesto i uloga omladinskih i studentskih organizacija u rešavanju savremenih izazova“ sa osvrtom na ekonomske, politike, obrazovne, kulturne, bezbednosne, ekološke i društvene izazove, saopštila je Kancelarija za KiM. Na sajtu ove omladinske projektne ekipe, međutim, nema informacija o njihovim aktivnostima na KiM-u.

Studenti iz Srbije će tokom svog boravka u Kosovskoj Mitrovici danas i sutra posetiti gradski hram Sveti Dimitrije, sastati se sa gradonačelnikom Goranom Rakićem i koordinatorkom za poslove u Kancelariji za KiM Zlatom Radovanović a sutra će u 12 održati i još jednu konferenciju.

Tokom boravka na Kosovu i Metohiji studenti iz centralne Srbije i Vojvodine obići će i manastir Gračanicu. Organizator putovanja – Kancelarija za KiM saopštila je i da će studenti obići i "neke druge značajne institucije u Pokrajini", ne precizirajući i koje.

„Forum Vlasina“ predstavlja novo mesto okupljanja aktivnih mladih iz Srbije i regiona. Osnovan je prošle godine pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Srbije, sa ciljem kako bi udruženja u Srbiji imala veću šansu za realizaciju svojih ideja i projekata i veći uticaj na donosioce odluka u lokalnoj zajednici.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.