Fondacija „Delije“ sprovela niz akcija pomoći KiM

FOTO: Fondacija Delije/Fejsbuk

Fondacija „Delije“ saopštila je da je tokom jula meseca uspela da prikupi značajna novčana sredstva i organizuje više humanitarnih akcija pomoći, među kojima su se našle i one koje su sprovedene na KiM.

U objavi na Fejsbuk profilu ove Fondacije izlistane su realizovane aktivnosti, kao i one koje će biti sprovedene u budućnosti.

Kako su naveli, dvojici meštana Goraždevca donirali su 400 evra za iskopavanje bunara koji će im omogućiti zalivanje zasada jagoda, dok su ostatak sredstava za sprovođenje ovog projekta donirale druge humanitarne organizacije, ne precizirajući koje.

Prikupljenim donacijama, poručuju, potpomogli su i obnovu verskih objekata na KiM-u.

Za obnovu hrama Sv. Pantelejmona u Prizrenu iz 14. veka, a koji je oštećen u martovskom pogromu 2004. godine, dato je 2.000 evra.

Namenski prilog Nenada Damjanovića iz Beograda, u iznosu od milion dinara, usmeren je manastiru Sv. Petke u Ceranjskoj Reci, a kako bi se dovršila izgradnja kapije i ograde oko porte manastira.

Takođe su, kako kažu, otpočeli akciju sa humanitarnom organizacijom „Svi za Kosmet”, u cilju obezbeđivanja sredstava za izgradnju konaka manastira Brnjak, ističući da je za taj projekat neophodno 36.500 evra.

Podsetimo, sredinom jula „Delije“ su u saradnji sa Fondacijom „Novak Đoković“ i organizacijom „Svi za Kosmet” donirali tri respiratora i 14 monitora za praćenje stanja pacijenata mitrovičkom KBC-u.

U objavi su naznačili i buduće projekte.

Kupovina deset ovaca, Ljubiši Đošiću iz sela Tučep u Metohiji, kome su vukovi zaklali 23 ovce, a za šta je potrebno 1.500 evra, kao i donacija u iznosu od 2.000 evra od ukupno 9.500 porodici Spasić iz sela Berevce na Šar planini, a za kupovinu kuće.

Dodaju da će pored redovnih priloga za potrebe narodnih kuhinja na Kosmetu, obezbediti i 2.000 evra za kupovinu kamiona, i napominju da će ukupan iznos od 17.000 evra obezbediti više organizacija.

Kako bi realizovali i ostale planirane akcije, apeluju na sve koji su u mogućnosti da se priključe slanjem SMS-a na 1817, ili uplatom novca na račun fondacije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.