Fon Kramon: Ako Srbija želi u EU mora da uvede sankcije Rusiji i prizna nezavisnost Kosova

Viola Fon Kramon
FOTO: KoSSev

Poslanica Evropskog parlamenta, Viola fon Kramon (von Cramon), izjavila je danas da ukoliko Srbija želi da se pridruži Evropskoj uniji (EU), ona mora da uvede sankcije Rusiji i prizna nezavisnost Kosova.

„To nije pitanje ‘ili-ili’. Znamo poteškoće u vezi s tim (uvođenjem sankcija Rusiji), (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić je objasnio sve, ali bez obzira na to mi moramo da vidimo posvećenost Srbije da se za početak suoči sa sankcijama Rusiji i zavisnosti od ruskih energenata“, rekla je Viola fon Kramon za list Nova.

U postizanju konačnog sporazuma, dodala je ona, EU očekuje i priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije.

„Obaveze postoje i na kosovskoj strani – implementacija sudske odluke o manastiru Dečani, da pripreme nacrt plana za formiranje Zajednice srpskih opština“, kazala je fon Kramon.

Petković: Odakle lobistima za Kosovo ideja da ona može da odredi Srbiji put ka EU?

Na izjavu Viole fon Kramon reagovao je Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, poručivši da „je otišla predaleko“.

„Kad Viola fon Kramon kaže da Srbija ne može u EU dok ne prizna tzv. Kosovo, da li misli na EU sa Španijom, Rumunijom, Slovačkom, Kiprom i Grčkom? Odakle lobistima tzv. Kosova ideja da ona može da odredi Srbiji put ka EU? Viola fon Kramon je otišla predaleko“, poručio je Petković na Tviteru.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.