Fizički napadi u Gračanici i Suvom Dolu

policijska stanica Gračanica
FOTO: KoSSev

Dva fizička napada usled kojih su žrtve hospitalizovane, a osumnjičeni nisu privedeni, dogodila su se tokom proteklog vikenda u Gračanici i Suvom Dolu, saopštila je Kosovska policija ovog jutra.

Kosovski Srbin prijavio je policiji da ga je u Gračanici, u ranim jutarnjim časovima u nedelju fizički napao osumnjičeni – takođe kosovski Srbin.

Povređenom licu ukazana je lekarska pomoć.

O ovom slučaju obavešten je Policijski inspektorat Kosova i nadležni tužilac koji je naložio da se izvrši pretres na dve lokacije, međutim, osumnjičeni nije pronađen, navode iz policije.

Zašto je Policijski inspektorat Kosova obavešten o ovom slučaju, za sada nije poznato. KoSSev je u više navrata pokušao da stupi u kontakt sa portparolom Kosovske policije, Bakijem Keljanijem, ali, do objavljivanja ove vesti, u tome nismo uspeli.

Policijski inspektorat Kosova, koji funkcioniše nezavisno od Kosovske policije, nadležan je da vrši inspekciju policijskih stanica i odeljenja, vodi informativne razgovore sa službenicima policije bez obzira na čin, a s ciljem prikupljanja podataka o načinu vršenja dužnosti, kako bi vršio istragu u vezi disciplinskih žalbi i onde gde je to neophodno vršio zaplenu policijskih dokumenata, navodi se na rks-gov.net.

Istog dana, ali u poslepodnevnim satima, Albanac iz Suvog Dola prijavio je Kosovskoj policiji da ga je nakon „prepirke“ fizički napao muškarac – takođe Albanac.

Žrtva je zadobila telesne povrede i prebačena je u bolnicu u Južnoj Mitrovici.

Nije prijavljeno da je neko uhapšen.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.