Festival „Sunny Hill“ ipak u Prištini

sunny hill
FOTO: Fotografija preuzeta sa studioberar.com

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Zajedničkim saopštenjem za javnost, Opština Priština, Ministarstvo kulture i „Sunny Hill Festival” saopštili su danas da će „Sunny Hill” biti održan u Prištini 4, 5, 6. i 7. avgusta.

U saopštenju se navodi da su se institucije „udružile za divno izdanje Festivala ove godine, gde mu je i mesto, u Prištini“.

Koha saznaje da se Festival može održati u selu Orlović ili u Parku Grmija, gde su održana prethodna dva izdanja.

„Vlada Kosova, Opština Priština i Festival ‘Sunny Hill’ ove godine udružuju snage za divno izdanje festivala, gde mu je i mesto, u Prištini. Centralne i lokalne institucije zajedno, prema svom mandatu, obezbediće punu podršku ovogodišnjem izdanju koje će se održati na pogodnoj lokaciji. Svi izražavaju spremnost da se o pitanju dugoročnog korišćenja zemljišta razgovara još neko vreme dok se ne pronađe trajno rešenje“, navodi se u saopštenju.

Gradonačelnik Prištine, Perparim Rama, izjavio je da je cilj da od sledeće godine festival bude organizovan u Donjoj Brnjici, o čemu se već duže vreme govori.

On je dodao da će „Sunny Hill“ biti održan i u Tirani, 26, 27. i 28. avgusta, u „specijalnom izdanju sa još jednom postavom“.

14. juna prvobitno je odlučeno da se „Sunny Hill” ne održi u Prištini, već da se preseli u Tiranu.

Organizatori su za to okrivili državne institucije što nisu ustupile obećanu parcelu od 17 hektara u Brnjici, gde je planirano da se festival održava i u buduće.

Povezana vest:

Zašto je ‘Sunny Hill’ izmešten iz Prištine u Tiranu?

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.