Suspendovani direktor zatvora i šef specijalne jedinice, zajedno sa Tačijevim bratom

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Vršilac dužnosti direktora zatvora visoke sigurnosti, Burim Bulješkaj (Buleshkaj) i šef specijalne jedinice Kosova, Amir Grguri (Gërguri) suspendovani su sa dužnosti.

Vest je potvrdila KSK (Korektivna služba Kosova) u odgovoru za Express.

„U vezi sa navedenim slučajem, generalni direktor Korektivne službe Kosova odlučio je da privremeno suspenduje v.d. direktora zatvora visoke sigurnosti i istovremeno se obratio istražnoj komisiji u vezi sa ovim pitanjem“, navodi se u odgovoru Korektivne službe.

Bulješkaj je suspendovan sa posla zato što je prekršio mere određene od strane organa reda i Vlade Kosova, o otkazivanju i neučestvovanju na proslavama ili različitim aktivnostima, s ciljem da se spreči širenje pandemije COVID-19.

Burim Bulješakaj (Buleshkaj) je viđen na fotografiji u društvu brata predsednika Hašima Tačija, šefa specijalnih jedinica, Amira Grgurija i još nekoliko ljudi, a na događaju za koji se sumnja da je održan u subotu.

Događaj se odigrao u selu Broćna, tačnije, u rodnom mestu predsednika Tačija.

Iz istog razloga je šef specijalnih jedinica Kosovske policije, Amir Grguri suspendovan sa posla danas.

Vest o suspenziji Grgurija potvrdio je sam direktor policije, Rašit Ćaljaj, za Kallxo.com.

„Da, suspendovan je, razlog je slavlje koje je organizovano. Prema svim podacima, to slavlje se dogodilo u subotu“, rekao je Ćaljaj.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.